clanak False

Veliko priznanje Specijalnoj bolnici za plućne bolesti

06.11.2018.
Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj čiji je osnivač Grad Zagreb, postala je prva javna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj s međunarodnom akreditacijom kvalitete zdravstvene zaštite, čulo se danas na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, v.d. predsjednika Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić te ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti Marinko Artuković.

Nakon što je liječnicima i djelatnicima Bolnice čestitao na velikom priznanju i na poštivanju visokih organizacijskih i stručnih standarda, gradonačelnik Bandić je naglasio: Za funkcioniranje društva u cjelini je važan dobroustrojeni i kvalitetni zdravstveni sustav. I ova akreditacija pokazuje da Grad Zagreb sustavno i odgovorno radi na unaprjeđenju zdravstvene zaštite svih svojih građana i to na socijalno odgovoran način i u skladu sa zakonskim normama, ali i s vrijednostima društvene zajednice.

Ravnatelj Marinko Artuković je zahvalio svima koji su doprinijeli da priznanje dođe u Specijalnu bolnicu, osobito njezinim nesebičnim i profesionalnim djelatnicima. Standarde kvalitete što ih pružamo svojim pacijentima su prepoznali stručni procjenitelji kvalitete zdravstvene skrbi iz međunarodne akreditacijske agencije, britanskoga CHKS-a. Ovo priznanje znači da je naš rad sukladan utvrđenim optimalnim standardima za djelatnosti koje obavljamo te da način rada u našoj bolnici i stručne kompetencije naših djelatnika udovoljavaju visokim standardima na međunarodnoj razini.

Palijativa je jedan od većih problema hrvatske medicine, a Specijalna bolnica je ispunila najviše standarde u skrbi onih iz svog djelokruga. Čestitam ravnatelju, osoblju i gradonačelniku te svim njegovim suradnicima na ovome prestižnom međunarodnom priznanju, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Dosad su u Hrvatskoj akreditirane tri privatne zdravstvene ustanove. Poliklinika Medico iz Rijeke od 2013. posjeduje certifikat Quality in International Patient Care, Klinika Magdalena iz Krapinskih Toplica je nositelj platinastog standarda Accreditation Canada International, a Specijalna bolnica Sv. Katarina iz Zaboka je od 2014. članica marketinške alijanse The Leading Hospitals of the World.

Gradske vijesti - 2018.