clanak False

Zagreb i Hrvatska na Eno-gastronomskoj manifestaciji Gusti di Frontiera

19.09.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić susreo se u gradskoj palači Dverce s gradonačelnikom talijanskog grada Gorizije Rodolfom Zibernom u povodu sudjelovanja Hrvatske i Zagreba na eno-gastronomskoj manifestaciji Gusti di Frontiera (Okusi granice) koja će se od 27. do 30. rujna održati u Goriziji. Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Adriano Chiodi Cianfarani.
 
Nakon sastanka, gradonačelnik Bandić je naglasio da je gradonačelnik Rodolfo Ziberna potpisom u knjizi dojmova apostrofirao temu prijateljstva između republika Italije i Hrvatske, Rima i Zagreba, Milana i Zagreb, Trsta i Zagreba, a sada otvaramo novu stranicu prijateljstva između Gorizije i Zagreba. Razlog današnjeg sastanka bio je festival Okusi granice u Goriziji na kojem Zagreb i Hrvatska prvi put sudjeluju. Dobra je to prilika da Turistička zajednica grada Zagreba predstavi turistički i gastronomski potencijal našega grada.
Vidimo se na Festivalu 27. ili 28. u vašem prekrasnom gradu i prekrasnoj zemlji
, rekao je gradonačelnik obraćajući se svom gostu.
 
Gradonačelnik Ziberna je napomenuo da je, između ostalog, došao jer ga za Hrvatsku vežu i osjećaji budući da mu je otac iz Pule, a majka iz Labina. To je još jedan razlog zbog kojeg imam osjećaj da moram Hrvatskoj ponuditi mogućnost da bude prisutna na toj našoj velikoj manifestaciji Gusti di Frontiera. To je najveće događanje na sjeveru Italije na kojem na 350 štandova sudjeluje 50 zemalja s pet kontinenata. Očekujemo više od 700.000 posjetitelja. Bila bi šteta da Hrvatska ne dobije mogućnost da na tom događaju pokaže svoj veliki i gastronomski i kulturni potencijal, dodao je gradonačelnik Gorizije.

Gradske vijesti - 2018.