clanak False

Zagrebačkim maketarima pregršt medalja u Mađarskoj

19.04.2017.

Na jednom od najvećih europskih maketarskih kupova – "Moson model show" – koji je ove godine održan u Mosonmagyarovaru (Madžarska) od 11. do 13. travnja, zagrebački maketari ponovno su bili vrlo uspješni. U vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista osvojili su ukupno pet medalja (tri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu) te jednu posebnu nagradu, maketari zagrebačkog maketarskog kluba "Slavoljub Penkala" jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, a automaketari MK "David Schwarz" jednu zlatnu medalju. Pored njih na natjecanju su sudjelovali i članovi ostalih maketarskih klubova Zagrebačkog maketarsko modelarskog saveza – "Rudi" i "Savica".

Vrlo zapažen nastup u Mađarskoj imali su i maketari MK "Zeppelin" iz Rijeke koji su za izložene atraktivne makete brodova nagrađeni s više zlatnih odličja.

Pored dvodnevnog natjecateljskog dijela, u Mosonmagyarovaru je održan i maketarski sajam na kome su najveći i najvažniji europski proizvođači ponudili na prodaju raznovrsne makete, maketarski pribor i opremu.

Boravak u Mađarskoj zagrebački maketari iskoristili su, među ostalim, i kako bi svoje europske kolege pozvali na dva tradicionalna maketarska kupa koja će se održati u Zagrebu u svibnju i rujnu ove godine, a Hrvatska udruga vojnih minijaturista predstavili je i drugi broj prvoga hrvatskog maketarskog časopisa Military Miniatur.