clanak False

Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević u Moskvi

03.09.2018.
Na poziv Sergeya Sobyanina, gradonačelnika Moskve, a kao izaslanica zagrebačkog gradonačelnika na Moskovskome međunarodnome tjednu obrazovanja je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
 
Osim Međunarodne olimpijade velikih gradova, na Moskovskome tjednu je organizirana konferencija Grad obrazovanja na čijem je otvorenju, 30. kolovoza zamjenica Pavičić Vukičević izlagala na temu Moderni gradovi kao velika edukativna igrališta s višestrukim izborom za svako dijete.

Uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba izlagali su: Isaak Kalina, pročelnica moskovske Gradske uprave i voditeljica Odjela za obrazovanje na temu Vodeći sustav. Nitko ne zaostaje, zatim Nj. E. dr. Ali Al Nuaimi, predsjednik Odjela za obrazovanje i znanje Abu Dhabija Brendiranje gradova kvalitetom obrazovanja –  iskustvo Abu Dhabija, Cheng Danhong, zamjenik tajnika stranačkog Odjela za obrazovanje iz Šangaja Stvaranje fer i kvalitetnog urbanog obrazovanja te Liisa Pohjolainen, izvršna direktorica Odsjeka za obrazovanje Grada Helsinkija Jednake mogućnosti u obrazovanju – helsinška percepcija i iskustva.
 
U okviru konferenciji je za sve sudionike bio organiziran posjet trima moskovskim školama gdje je bio prezentiran obrazovni sustav škola te drugi kulturno-obrazovni sadržaji.
 
Na Međunarodnu olimpijadu velikih gradova, a koja se u Moskvi održava od 2. do 8. rujna, Grad Zagreb je uputio učenike iz XV. gimnazije, Tehničke škole Ruđera Boškovića, V. gimnazije i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Olimpijada okuplja timove učenika iz 36 većih i glavnih svjetskih gradova koji se natječu u 4 kategorije i to iz matematike, kompjutorske znanosti, kemije i fizike.
 
Sa zamjenicom Pavičić Vukičević u Moskvi su bile Vesna Šimić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava te Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje.
 
 

Gradske vijesti - 2018.