clanak False

Završena natjecanja u programiranju za najmlađe zagrebačke kompjutoraše

19.04.2017.

Natjecanja u programiranju za učenike nižih razreda osnovnih škola – "Mini vijuga" – zagrebačka su i hrvatska posebnost 

U organizaciji Zagrebačkog računalnog saveza upravo je završila treća mala Programerska olimpijada u LOGU. Riječ je o natjecanju u programiranju za učenike nižih razreda osnovnih škola (popularne "miniće"). U završnici ovogodišnjeg natjecanja u programerskoj ligi "Mini vijuga", koja je počela još u siječnju, pravo sudjelovanja imalo je osamnaest najboljih malih programerki i programera koji su postigli najbolje rezultate u prvih pet kola lige.

Među mlađim "minićima" posebno su se istaknuli učenici Vedran Filipić, Adrian Pavlović i Niko Gudelj. Na olimpijadi je briljirao Dominik Fistrić iz Zaprešića, a u programerskoj ligi Dominik Balog iz Zagreba.

Kod starijih "minića" u ligi "Mini vijuga" oduševili su Ivan Stjepanović, učenik trećeg razreda OŠ iz Svete Nedelje, te Mislav Jelašić, Karlo Grozdanić i Hrvoje Ricijaš, učenici četvrtih razreda iz zagrebačke OŠ Josipa Račića.

Zagrebački učenici nižih razreda osnovnih škola već sedam godina imaju vlastite radionice za poticanje rane darovitosti, a nešto kraće i svoje natjecanje – programersku ligu "Mini vijuga". Prije dvije godine dobili su i svoju pravu malu olimpijadu u LOGU.

  

Uz učenje i natjecanja, uvijek nađu vremena i za veselu igru i zabavu.


Novosti 2010