clanak False

Završna konferencija projekta Upravljanje i korištenje urbanih šuma kao prirodne baštine u gradovima Dunavskog sliva „URBforDAN“

01.09.2021.
Projekt URBforDAN ulazi u svoj završni mjesec koji je ujedno i 40. mjesec od početka provedbe. U tih 40 mjeseci provedbe u 7 europskih gradova projektni partneri su nizom aktivnosti poboljšali prostore urbanih šuma, komunikaciju s korisnicima tih prostora, podigli svijest javnosti o važnosti šumskih površina unutar gradova.
Kako bi svoja postignuća predstavili na Europskoj razini, glavni partner na Projektu Grad Ljubljana organizira završnu konferenciju koja će se održati od 2. do 4. rujna 2021. u Ljubljani.
Partneri iz Ljubljane, Beograda, Budimpešte, Cluj-Napoca, Ivano-Frankivska, Beča i Zagreba na završnoj konferenciji predstavit će vlastita postignuća koja su rezultat aktivnosti provedenih u okviru ovog Projekta.
Također u okviru završne konferencije organizirana je i izložba fotografija nastalih tijekom provedbe Projekta te izložba najboljih ideja izbranih u okviru natječaja „Očuvajmo zelena pluća grada“ održanog u rujnu 2020. Grad Zagreb je između 7 gradova partnera osvojio 1. mjesto za najbolju ideju, autorice Izabele Kuzle (Hrvatske šume).
Hrvatske šume su u okviru projekta uredile i opremile urbanom opremom Park šumu Grmoščicu koja je sada bogatija za tri downhill biciklističke staze, poučnu stazu, stepenice, drvene prijelaze i ograde, mjesta za odmor, nogometno igralište, biciklistički poligon, servisnu stanicu za bicikle, trim stazu, ljuljačke, hotel za kukce, okvir za fotografiranje, nadstrešnice i zelenu učionicu.
Filmove o Projektu i  Grmoščici možete pogledati na poveznicama:
https://www.youtube.com/watch?v=Bjq4MYTkv2A&t=22s
https://www.youtube.com/watch?v=sPpVFih-TGM