clanak False

Filmska snoviđenja Davida Lyncha u kinu Tuškanac

28.08.2019.
Prva hrvatska retrospektiva čuvenog američkog redatelja Davida Lyncha, pod nazivom Portreti: Filmska snoviđenja Davida Lyncha, održat će se u kinu Tuškanac od ponedjeljka, 2. rujna do nedjelje, 8. rujna, i u sklopu koje će biti prikazano 9 od ukupno 10 redateljevih dugometražnih ostvarenja. 

Program započinje u ponedjeljak, 2. rujna u 19 sati projekcijom redateljeva remek-djela Mulholland Drive (2001.), ostvarenja koje je po sudu mnogih jedan od najboljih filmova 21. stoljeća, a uoči projekcije uvodnu riječ o autorovu stvaralaštvu održat će filmologinja Karla Lončar.

David Lynch je redatelj kojega se s pravom smatra jednim od najvećih živućih nastavljača tradicije nadrealizma i ekspresionizma u suvremenome filmu, autorom u čijim se djelima bogate asocijativnosti redovito pomiču granice između fantazije i zbilje, banalnog i začudnog, uznemirujućeg i ugodnog, grotesknog i idiličnog.
Podjednako umješan u oblikovanju klasičnijih fabularnih filmova, kao i modernističkih remek-djela ispripovijedanih logikom sna, Lynch od svakog svog filma čini nezaboravno osjetilno iskustvo, koje svakim ponovnim gledanjem otvara nove interpretativne mogućnosti.

Facebook event potražite ovdje.
 

Aktualno