clanak False

Forum DigitalMEđimurje

24.10.2019.
Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori održan Međimurski gospodarski Forum, na temu DigitalMEđimurje u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Cilj Foruma je prezentacija perspektive, prilike i strateškog razvoj Međimurske županije, kroz razvoj potencijalnih zajedničkih projekata i povezivanja najznačajnijih gospodarstvenika Međimurja i ostalih regija Republike Hrvatske.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr.sc. Olivera Majić pozdravljajući nazočne uime gradonačelnika Bandića i svoje, istaknula je kako Zagreb ima najmanji postotak nezaposlenosti, a najveći broj gospodarskih subjekata koji posluju u gradu. Spomenuto nameće odgovornost da se sa nizom aktivnosti uključimo u ravnomjerniji razvoj Hrvatske. Tema konferencije je bliska Zagrebu i podijelit ćemo iskustva Grada, koji je donio svoju strategiju pametnog razvoja do 2030. godine. Otvoreni smo za razmjenu iskustava, jer znamo da se i naš uspjeh umnožava dijeljenjem  tih iskustva s ostalim jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Digitalizacija javnog i poduzetničkog sektora je neophodna. Pravo je pitanje u kojoj ćemo se mjeri moći transformirat u nešto što danas radi Europa i Zapad. Što prije napravimo taj iskorak, prije ćemo postat konkurentniji na tržištu, kazao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Osim zamjenice Majić i ministra Horvata, uzvanike foruma su pozdravili:  potpredsjednik HGK Josip Zaher, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i predsjednica Zavičajnog društva Međimurje Branka Prišlić.
 

Gradske vijesti - 2019.