clanak False

Forum ideja

13.09.2019.
Forum ideja
 
Forum ideja za provedbu projekata za ostvarenje socijalne politike Grada Zagreba održao se 7. i 8. srpnja 2015. godine u Domu za starije osobe Trnje u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Cilj Foruma ideja bio je razviti zajedničke, partnerske projektne koncepte za provedbu projekata financiranih EU fondova koji će doprinijeti postizanju strateških ciljeva Grada Zagreba, kao i pružiti uvid za postavljanje prioriteta Gradu Zagrebu za pružanje podrške pojedinim projektima.
Sudionicima Foruma ideja predstavnici Instituta za razvoj tržišta rada predstavili su mogućnosti financiranja provedbe socijalne politike Grada Zagreba iz fondova EU, a uslijedila je komparativna usporedba Socijalnog plana Grada Zagreba za razdoblje 2014.- 2020. te mogućnosti financiranja iz strukturnih fondova 2014.- 2020., ali i dodatne mogućnosti financiranja (Operativni program Konkurentnost i kohezija, HORIZON, EaSI, Erasmus +, nacionalni natječaji, itd.).
Temeljem predstavljenih mogućnosti, sudionici Foruma ideja razvili su nove projektne ideje, kao i osnovne smjernice za pripremu projekata usmjerenih prema nekoj od korisničkih skupina (mladi koji izlaze iz alternativne skrbi, nezaposleni, beskućnici, osobe s invaliditetom, starije osobe, žrtve obiteljskog nasilja, i dr.).