clanak False

Građani Zagreba mogu primiti cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja

12.07.2021.
VISOKO UČINKOVITO CJEPIVO U SAMO JEDNOJ DOZI

Građani Zagreba mogu primiti cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja

Raspored cijepljenja na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba po javnom pozivu od 12. do 17. srpnja 2021. 

 
Građani grada Zagreba od sutra mogu primiti cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja. Osim visokog stupnja zaštite, velika prednost ovog cjepiva je i ta što se prima u samo jednoj dozi, a građani već 22. dan nakon cijepljenja mogu izvaditi svoju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju. Stoga je riječ o trenutno najbržem, a pritom i iznimno sigurnom načinu za zaštitu svog zdravlja i osiguravanje bezbrižne sezone godišnjih odmora. Građani cjepivo bez prethodnog naručivanja mogu primiti na jednom od tri punkta za masovno cijepljenje, a to su Dom sportova, sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina i sportska dvorana Srednje škole Jelkovec u Sesvetama od utorka do petka od 8 do 12 sati, a u subotu, 17. srpnja 2021. godine samo na Zagrebačkom Velesajmu u vremenu od 8 do 12 sati.
 
Odaziv Zagrepčana na javni poziv je zasad iznimno povoljan, a na cijepljenje bez prethodnog naručivanja dnevno dođe oko tisuću građana. Kako bi postupak procjepljivanja bio brži, učinkovitiji i sigurniji, građani grada Zagreba od danas na raspolaganju imaju cjepivo Janssen. Velika prednost ovog cjepiva je u tome što je potrebna samo jedna doza, a građani cijepljeni ovim cjepivom mogu podići svoju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju 22. dan nakon primitka cjepiva.
 
Dakle, riječ je o trenutno najbržem načinu za zaštitu svojeg i kolektivnog zdravlja, kao i za osiguravanje bezbrižnog i slobodnog kretanja tijekom ljetnih mjeseci. Brzini cijelog procesa uvelike doprinosi i mogućnost građana da ovo cjepivo prime putem javnog poziva, odnosno bez prethodnog naručivanja. Stoga su svi građani pozvani da, ususret ljetu i sezoni godišnjih odmora, na najbrži i najjednostavniji način zaštite sebe i svoje bližnje – cijepljenjem na jednom od navedenih punktova.

Gradske vijesti - 2021.