clanak False

Obilazak gradilišta u gradskim četvrtima Trnje i Peščenica-Žitnjak

Nastavljajući obilazak ljetnih gradilišta, u utorak, 23. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradilišta u gradskim četvrtima Trnje i Peščenica-Žitnjak.

23.08.2011.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ,sa suradnicima, obišao je gradilišta u gradskim četvrtima Peščenica-Žitnjak i Trnje.

U Heinzelovoj ulici asfaltiraju se dvije desne prometne trake zapadnog kolnika od Ulice Podaupskog do križanja s Ulicom grada Vukovara, u dužini od 700 metara i širine 6,50 metara. Vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna, a izvodi ih Zagrebački holding-podružnica Zagrebačke ceste. Bandić je najavio je da će radovi u Heinzelovoj završiti sutra.

Gradonačelnik je obišao i Radničku cestu koja se uređuje na dionici od Ulice grada Vukovara do Folnegovićeve ulice u dužini 225 metara, širine šest metara.

Rečeno je kako se radovi izvode nakon izvedenih radova na plinskim instalacijama i učestalih pritužbi korisnika poslovnih prostora zbog vrlo lošeg stanja kolnika od granitne kocke i neriješene odvodnje. Radovi bi trebali završiti 1. rujna, a vrijednost im je oko 300 tisuća kuna.

Uređuje se i asfaltira i Ulica Donje Svetice na dijelu od Heinzelove do Ulice grada Vukovara u dužini 400 metara i širine šest metara, a Gradska plinara Zagreb zamjenjuje plinoopskrbni cjevovod. Radovi na zamjeni plinovoda trebali bi završiti do 28. kolovoza nakon čega će se urediti i asfaltirati Ulica Donje Svetice. Radove izvodi Zagrebački holding - podružnica Zagrebačke ceste, a vrijednost im je oko 600 tisuća kuna.

U Miramarskoj ulici uređuje se pristup garažama, a u Čazmanskoj ulici sanira se popločenje i zelene površine između zgrada kbr. 2 i 4, iz sredstava malih komunalnih akcija Vijeća Gradske četvrti Trnje.


Gradske vijesti - 2011.