clanak False

Gradonačelnici Trsta i Zagreba o međugradskoj suradnji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas, u gradskoj palači Dverce, svog kolegu, gradonačelnika Trsta Roberta Cosolinija.
29.11.2013.

 

Prema dogovoru gradonačelnika Trsta Roberta Cosolinija i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića prilikom susreta u Trstu u listopadu ove godine, tršćanskog je kolegu u gradskoj palači Dverce danas ugostio prvi čovjek Zagreba.


Prije 10 godina smo utrli put kulturne suradnje između naših gradova izložbom hrvatskog umjetnika Ede Murtića, istaknuo je gradonačelnik Bandić nakon susreta, dodavši da je trenutno u Trstu postavljena izložba Theatrum mundi našeumjetnice Jagode Bujić, dok se za iduću godinu planira da se radovi talijanskih umjetnika izlože u Zagrebu u organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt te muzeja iz Trsta. Dogovorili smo i proširenje suradnje na sportsko područje u okviru kojeg će se održati košarkaška utakmica između KK Trst i KK Cibone, najavio je gradonačelnik, a upravo smo pozvali našega gosta da prisustvuje Svjetskom skijaškom kupu na Sljemenu.


Uz zahvalu na prijateljskom prijemu, gradonačelnik Cosolini rekao je da se nada da će se dobri odnosi nastaviti razvijati na obostrano zadovoljstvo. Primjetivši da su i Zagreb i Trst europski multikulturalni gradovi, tršćanski gradonačelnik naglasio je da će izložbom talijanskih umjetnika 19. i 20. stoljeća, Zagrepčani upoznati i kulturnu ponudu Trsta. Također, visoki gost zahvalio je na pozivu za Snježnu kraljicu te istaknuo da se očekuje i bolja turistička suradnja, pogotovo sada kada su se naši gradovi približili zahvaljujući, između ostalog, i modernoj infrastrukturi.


Gradske vijesti - 2013.