clanak False

Gradonačelnik obišao novouređene prostore Športske gimnazije

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, obišao je novouređene prostore sa 17 učionica, dvije dvorane sa pratećim sadržajima, knjižnicom sa čitaonicom i drugim potrebnim sadržajima koji će od idućeg polugodišta biti na raspolaganju učenicima Športske gimnazije.
17.11.2010.

Četiri novouređene etaže površine od oko 3000 m² sa 17 učionica, dvije dvorane sa pratećim sadržajima, knjižnica sa čitaonicom i drugi potrebni sadržaji, od idućeg će polugodišta bit će na raspolaganju učenicima Športske gimnazije. Novouređene prostore Gimnazije u Selskoj danas je, u društvu suradnika i ravnatelja škole Slobodana Matkovića, obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je iskazao zadovoljstvo brzim napretkom radova na uređenju.

Radovi na uređenju eksterijera i interijera paviljona B postojećeg objekta, započeli su 10. kolovoza ove godine, a u tijeku je natječajni postupak i ugovaranje opremanja. Cijena građevinskih radova iznosila je oko 12,2 milijuna kuna, dok će za opremanje Grad izdvojiti još 2,5 milijuna. Kako se čulo, opremit će se 10 klasičnih, 4 specijalizirane i 3 učionice izborne nastave, dvorana za izvođenje osnovnih elemenata bazičnih sportova i sportskih igara s dva dodatna trim kabineta, polivalentna dvorana, knjižnica s čitaonicom, zajednički prostori za nastavnike, uredski prostori i ostali prateći sadržaji potrebni za realizaciju nastave.

U novim prostorijama, od siječnja iduće godine, u 13 razrednih odjela učit će i vježbati 275 učenika Športske gimnazije koji su trenutno još uvijek podstanari na Kineziološkom fakultetu, obavijestio je prisutne ravnatelj Slobodan Matković te dodao da će se preseljenjem nastava odvijati isključivo u jutarnjoj smjeni.

Na kraju obilaska, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, najavio je skorašnje uređenje još dvije zagrebačke škole, OŠ Pavleka Miškine na kojoj će, između ostalog, biti sanirano pročelje i dvorana škole, te OŠ Remete u kojoj će se rekonstruirati postojeće staro školsko krilo.


Gradske vijesti - 2010.