clanak False

Gradonačelnik obišao poplavom pogođeno područje Jasenovca

20.03.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima i u društvu načelnice općine Jasenovac Marije Mačković, obišao je danas poplavom pogođeno područje Jasenovca

U Jasenovcu je zabilježen povijesno visoki vodostaj Save koji je dalje probija rekorde, pa on tako danas iznosi 928cm, odnosno 21 cm više od dosadašnjeg rekorda iz 1970.

Shodno tome, Grad Zagreb je odlučio odmah reagirati, te na traženje načelnice Mačković, u suradnji s JVP Grada Zagreba te Gradskim društvom Crvenog križa dostaviti od traženih materijala što je više moguće (kabanice, gumene i ribarske čizme, prenosivu crpku Honda, pokretni agregat, električnu pumpu – tzv. muljaricu te deke i jastuke)

Mi moramo biti solidarni i pomagati drugima kada nas zadese ovakve elementarne nepogode. Solidarnost Zagreba prema drugim dijelovima Hrvatske nikada nije bila upitna. Reagirali smo uvijek kada smo bili u mogućnosti i tako će biti i dalje, rekao je gradonačelnik u Jasenovcu.

Delegacija Grada Zagreba posjetila je i spomen područje Jasenovac kojem također prijeti vodeni val te iskazala podršku ljudima koji brane Spomen područje 24 sata dnevno. Spomen područje Jasenovac ima svoj kulturološki, povijesni, gospodarski i ini značaj tako da je iznimno bitno iskazati podršku ovim ljudima, istaknuli su gradonačelnik Bandić te  posebna više savjetnica Nataša Jovičić, bivša ravnateljica Spomen područja Jasenovac.


Podsjetimo, početkom ožujka Zagreb je ugroženim područjima Gorskog kotara i Like, koji su se borili sa snježnim nanosima, također poslao pomoć.

Gradske vijesti - 2018.