clanak False

Gradonačelnik obišao snijegom pogođena područja u Gorskom kotaru i Lici

03.03.2018.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima i u društvu gradonačelnika i načelnika općina, obišao je danas snijegom pogođena područja u Gorskom kotaru i Lici – Delnice, Mrkopalj, Begovo Razdolje, Donji Lapac i Krnjak.

Najteža situacijama je u Delnicama i okolnim područjima gdje je srušen i rekord u visini snijega iz 1984. godine kada je napadalo 175cm. Ovih dana na tom je području napadalo preko 180cm, a ponegdje nanosi snijega su i veći od 2m. Upravo zato Grad Zagreb je odmah reagirao, i na traženje gradonačelnika i načelnika gradova i općina te Državne uprave za zaštitu i spašavanje, poslao pomoć ugroženim područjima koja će im biti na raspolaganju prema potrebi, odnosno do završetka čišćenja snježnih nanosa.

Mi moramo biti solidarni i pomagati drugima. Bitna su dijela, a ne riječi.Solidarnost Zagreba prema drugim dijelovima Hrvatske nikada nije bila upitna. Reagirali smo uvijek kada smo bili u mogućnosti i tako će biti i dalje, rekao je gradonačelnik jutros u Delnicama te posebno naglasio kako osim jednokratne pomoći te potpore maheniazcije u prevladavanju ove elementarne nepogode Gorani zaslužuju i sustavnu pomoć kroz najavljeni novi Zakon o brdsko-planinskim područjima za što će se, rekao je, posebno založiti kod vladajućih.
Domaćini Delnica te općina koje je delegacija Grada Zagreba obišla, su se, svi redom, zahvalili na promptnoj pomoći i reakciji Grada Zagreba zahvaljujući kojoj su im osiguranim bolji životni uvjeti.


Podsjetimo, Zagreb je ugroženim područjima poslao freze s posadom, kamione za utovar i odvoz snijega, kombinirke s posadama te labudicu.
 

Gradske vijesti - 2018.