clanak False

Gradonačelnik otvorio novouređeni teren na pomoćnome igralištu Nogometnog kluba Ponikve

16.01.2019.
Jutros je na pomoćnome igralištu Nogometnog kluba Ponikve rezanjem vrpce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio novouređeni teren s umjetnom travom.

Gradonačelnik je istaknuo kako će novouređeni teren svakako koristiti brojnim članovima Kluba koji će za nekoliko godina obilježiti osamdeset godina postojanja. Nastavljamo dalje. U zadnje dvije godine smo napravili nekolicinu igrališta, od Kašine i Sesvetskog Kraljevca preko Studentskog grada u Buzinu te Sigeta, Pongračeva, Prigorja Žerjavinca do Ponikva, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik NK Ponikve Hrvoje Pipinić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Zagrebu za uređenje terena. Nadam se da će ovaj teren potaknuti još  više djece iz našeg kvarta i okolice da se počnu baviti sportom i da dođu igrati nogomet u NK Ponikve. Ovdje svakodnevno trenira preko 300 djece, a igra se u seniorskoj i veteranskoj ekipi, a Grad nam je upravo omogućio  prekrasne uvjete za rad i za bavljenje sportom, naglasio je predsjednik Pipinić.

Sportski direktor Mile Živčić također je iskoristio priliku kako bi zahvalio gradonačelniku na novim uvjetima koje je Klub dobio uređenjem terena. Najvažnije je da djeca iz kvarta imaju gdje trenirati i igrati nogomet. To je zapravo najveći dobitak i razlog zbog kojeg se ovaj teren radio, rekao je direktor Živčić.

Kao Vijeće smo ponosni što imamo trećeligaša u kvartu, a osim ovog projekta što ga je Grad Zagreb podupro s 3, 5 milijuna kuna, Vijeće Gradske četvrti je uložilo 600 000 kuna u tribinu s nadstrešnicom, zaključio je Dejan Kljajić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče.

Glavni cilj ovog projekta je da se djeca maknu s ulica i da se vrate na igrališta.
 

Gradske vijesti - 2019.