clanak False

Gradonačelnik posjetio djecu Ljetne škole "Sava Mrkalj" na Viru

26.07.2018.
Na poziv generalnog sekretara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Slobodana Živkovića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je, u odmaralištu Cvrčak na otoku Viru, djecu - pripadnike srpske nacionalne manjine koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj, što se već tradicionalno, odnosno 23. godinu zaredom, održava u organizaciji SKD Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba - Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.
 
Napomenuvši kako djeca često nisu dovoljno svjesna važnosti jezika i kulture a što je i cilj ovog projekta, gradonačelnik Bandić je dodao: "Zagreb smo izgradili po mjeri svih ljudi koji u njemu žive. Multikulturalan, multietičan i multikonfesionalan Zagreb nema alternative i to je moj najveći projekt u zadnjih 18,5 godina na koji sam izrazito ponosan".

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na podršci, Saša Milošević iz srpskog narodnog vijeća objasnio je da se odgojno- obrazovni rad Ljetne škole srpskog jezika i kulture odvija u dvije skupine učenika koji će sa svojim učiteljima boraviti sedam dana u odmaralištu. Ove je godine u Ljetnu školu prijavljeno ukupno 147 učenika iz cijele Hrvatske, koji tijekom boravka imaju priliku slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i vježbama iz srpskog jezika, geografije, povijesti, glazbene i likovne kulture, kaligrafije i folklornih aktivnosti.
 
Odgojno-obrazovni rad s učenicima provodi ukupno 8 nastavnika, 2 studenta i voditeljica Ljetne škole. Nastavni plan i program odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje, a samu Ljetnu školu podržalo je i odobrilo nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja.




 

Gradske vijesti - 2018.