clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike KUD-a Žrnovnica

10.08.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi tajnika KUD-a Žrnovnica Antu Mihanovića, osnivača Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žrnovnica Marina Martina, umirovljenog vatrogasca Jozu Mihanovića, koji je sudjelovao u gašenju stravičnog požara koji je prošli mjesec poharao općine Split, Solin, Podstranu te Žrnovnicu koja je najviše stradala, te mještanina Srinjina Nikšu Barbarića.
 
Nakon sastanka, osnivač DVD-a Žrnovnica Marin Martin je rekao da su došli u Zagreb u ime vatrogasaca i stanovnika, kako bi zamoliti gradonačelnika Bandića za financijsku pomoć za izdavanje monografije i zahvaliti mu se za pomoć zagrebačkih vatrogasnih društava koja su došla pomoći u gašenju požara. Naglasio je, također,  da knjigu žele štampati kako bi ovaj požar ogromnih razmjera bio zapamćen, kao i vatrogasci i ljudi koji su požrtvovno sudjelovali u njegovu gašenju i spašavanju imovine i građana, te da i šira javnost bude upoznata.
Gradonačelnik je obećao pomoć u iznosu 55.000 kuna, što će biti dovoljno za tiskanje oko 1000 primjeraka knjige. Mi monografiju ne namjeravamo prodavati, već ćemo ju dijeliti svima zainteresiranima, istaknuo je Martin. Štampat ćemo onoliko primjeraka koliko uspijemo skupiti novaca.
 
Osnivač DVD- Žrnovnica napomenuo je da su im fotografije ustupile novinske i televizijske kuće te pojedinci, tako da će imati dovoljno materijala za monografiju koju će štampati Slobodna Dalmacija, a nosioc projekta trenutno je KUD Žrnovnica jer se vatrogasci sada nemaju vremena s time baviti budući da i dalje ima puno požara.
Monografija bi trebala izaći u ponedjeljak 14. kolovoza, a namjeravamo ju dijeliti za Veliku Gospu u osam župa. Imat će 180 stranica, biti će malo teksta i puno slika jer slike puno više govore od riječi.
 
Kako se kaže, u nevolji se poznaju prijatelji. Naravno da je Grad Zagreb, na čelu s gradonačelnikom, u tom najtežem trenutku uskočio i pomogao svim raspoloživim snagama u gašenju požara da bi se spasile kuće i ljudski životi, a pomoći i u štampanju monografije kojom će se zabilježiti ova elementarna nepogoda i nadljudski napori ljudi, naglasio je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
 

Gradske vijesti - 2017.