clanak False

Gradonačelnik primio u oproštajni posjet apostolskog nuncija Alessandra d'Errica

07.07.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je u oproštajni posjet u palači Dverce primio apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, monsinjora Alessandra D'Errica.

Nuncij se u oproštajnome govoru osvrnuo na svoju, kako je rekao, više nego plodonosnu suradnju s gradonačelnikom Bandićem te mu je zahvalio na iskrenome prijateljstvu i na pomoći što ju je Apostolska nuncijatura sve ove godine imala od Grada.

Posebnu zahvalu gradonačelniku je uputio glede podrške Diplomatskomu zboru, a komu je predsjedao sve ove godine.

Također, u ime svih vjerskih zajednica je zahvalio na pomoći koju im je gradonačelnik svesrdno pružao te je posebno istaknuo kako je njihov odnos sve ove godine krasilo prijateljstvo i međusobno poštovanje.

Zahvaljujući nunciju za razumijevanje i suradnju te na svemu dobrome što je činio za Zagreb i Hrvatsku, gradonačelnik je posebno istaknuo nuncijevu zauzetost za sudbinu Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Vaša Ekscelencijo, Vi ste bolje upoznati sa situacijom Hrvata u Bosni i Hercegovini negoli 98 % političara u ovoj zemlji, naglasio je gradonačelnik te je monsinjoru D'Erricu, doajenu Diplomatskog zbora uručio Medalju Grada Zagreba za uspjeh u radu i izniman doprinos Republici Hrvatskoj.

Gradske vijesti - 2017.