clanak False

Gradonačelnik u Beču

Delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovala je u Beču Gala večeri Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji.
11.06.2015.

Na poziv predsjednika Udruge hrvatskih poduzetnika Ante Sluganovića, delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovala je u Beču Gala večeri Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, što se održava pod pokroviteljstvom Europske komisije.

Gala večeri, koja se održava drugu godinu zaredom s ciljem umrežavanja i zastupanja interesa hrvatskih poduzetnika u Austriji, nazočili su brojni visoki uzvanici iz gospodarskog, političkog i kulturnog života grada Beča i Austriji te Republike Hrvatske.

Umreživanje i zastupanje interesa hrvatskih poduzetnika u Beču i Austriji velik je gospodarski doprinos i za Austriju i za Hrvatsku. Hvala vam na pomoći koju pružate hrvatskim tvrtkama u iskoraku na austrijsko tržište, rekao je gradonačelnik Bandić obraćajući se uzvanicima na eminentnom skupu. Također je naglasio da razvoj poduzetništva ima središnje mjesto u Strategiji razvoja Grada Zagreba: Čvrsto podržavam sve aktivnosti i projekte koji pomažu razvoju poduzetništva, a upravo je mreža hrvatskih i austrijskih poduzetnika jedan od tih važnih projekata. Htio bih da se otvore još veće mogućnosti suradnje, a posebno očekujem da se ostvare mogućnosti zajedničkog nastupa na cijelom EU tržištu, a onda i na globalnom tržištu.


Među visokim gostima bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji NJ.E. Gordan Bakota, dok su delegaciju Zagreba činili, uz gradonačelnika, predstavnici Gradske uprave te Turističke zajednice grada Zagreba i Plavog ureda – Poduzetničkog centra Grada Zagreba,  ali i predstavnici mladih zagrebačkih poduzetnika kojima će događanje biti prilika za nove poslovne kontakte.

 


Gradske vijesti