clanak False

Gradonačelnik uručio Plaketu Grada Zagreba Jurju Hrženjaku

Gradonačelnik Bandić uručio je Plaketu Grada Zagreba Jurju Hrženjaku, osnivaču Savjeta antifašista RH i veteranu antifašističke borbe u Hrvatskoj, a u povodu njegovog 100. rođendana. 
10.03.2017.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio je Plaketu Grada Zagreba gospodinu Jurju Hrženjaku, osnivaču Savjeta antifašista RH i veteranu antifašističke borbe u Hrvatskoj, a u povodu njegovog 100. rođendana. Plaketa je g. Hrženjaku uručena na svečanosti u palači Dverece u nazočnosti obitelji, prijatelja, suradnika i brojnih uzvanika.

Čestitavši jubilarni rođendan, kako je rekao, borcu za ljudska prava i u ratu i u miru, gradonačelnik Bandić istaknuo je: Želim iskoristiti ovaj trenutak kada govorim o prošlosti, a za budućnost svih nas, pa tako i našeg Zagreba, i ponoviti što sam rekao neki dan, da je Zagreb grad koji uvažava sve različitosti, suprotstavlja se svakom totalitarizmu i brine za svako ljudsko biće, jer pojedinac, sretni pojedinac moj i naš je cilj. Juraj Hrženjak takav je pojedinac koji je ovom gradu donio malo svjetla za luč nade u bolje sutra.
 
Gradonačelniku, i svim okupljenima, g. Hrženjak iskreno je zahvalio, rekavši kako trebamo učiniti sve što možemo kako bi bili bolji ljudi, koji kroz dijalog i toleranciju grade bolje sutra, te pozvavši sve da im uvijek na srcu bude – grad.
 
Pravnik, političar i publicist Juraj Hrženjak, istaknuti stručnjak za lokalnu i regionalnu samoupravu, autor knjiga, koautorskih djela i članaka, dobitnik je Nagrade i Medalje Grada Zagreba, a kako se našalio gradonačelnik, nakon ove Plakete, morat će izmisliti i novu nagradu za njega!
 

Gradske vijesti - 2017.