clanak False

Gradonačelnikova zahvala sugrađanima

02.05.2013.

 
Nakon tradicionalne proslave 1. svibnja u Maksimiru, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zahvaljuje sugrađanima na odazivu, sjajnoj atmosferi i dostojanstvenom obilježavanju Međunarodnog praznika rada:

I ove godine Grad je organizirao tradicionalno prvosvibanjsko druženje u Maksimiru. Međunarodni praznik rada proslavili smo, kao i uvijek, zajedno, u dostojanstvenom ozračju, uz glazbu, piće, i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah.


Ta sjajna atmosfera i taj zagrebački štih i ugodan štimung u prepunom Maksimiru vaša su zasluga, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi sugrađani.


Zato vam od srca zahvaljujem, na dolasku, na podršci tradiciji koja u današnjim, krizom i recesijom bremenitim vremenima, itekako ima smisla.


Zajedništvom, tolerancijom, dijalogom i solidarnošću, vjerom u vlastite mogućnosti, promicanjem rada i znanja, naći ćemo, uvjeren sam, i pravi put za izlazak iz situacije u kojoj, unatoč potencijalima, prirodnim, ljudskim, obrazovnim... prevladava osjećaj pesimizma i nemoći.


To moramo promijeniti, moramo vjerovati u sebe i zapeti iz sve snage, zajedno i bez figa u džepu, s mišlju o zajedničkom dobru, jer samo tako naš Zagreb i našu Hrvatsku možemo graditi na zdravim temeljima, a krizu shvaćenu kao izazov, ostaviti iza sebe.


Hvala vam!


Gradske vijesti - 2013.