clanak False

Gradski vrt na Savici

01.06.2018.
Rano jutros gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradski vrt na Savici 

U ovaj park dolazi više stotina ljudi, uživaju u vrtlarenju, roštiljaju, a mogu se poslužiti i plodovima koje ovdje sadimo po principu samoposluge, rekao je na gradonačelnik.

Podsjetimo, Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  4. travnja 2013. donio je Zaključak o provođenju projekta „Gradski vrtovi“ kojim se pokreće uređenje i opremanje obradivog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba radi davanja dijela obradivog zemljišta na korištenje građanima Zagreba u svrhu proizvodnje hrane (povrće i jagodasto voće), začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.
Na području grada Zagreba trenutno je 11 gradskih vrtova s preko 2000 vrtnih parcela na površini od 21,00 ha i to na sljedećim lokacijama:
2 na području Gradske četvrti Stenjevec, na lokaciji Ulica Stenjevec i Ulica Savska opatovina I. odvojak, 3 na području Gradske četvrti Novi Zagreb - istok, 2 na lokaciji Ulica Ive Andrića i 1 na lokaciji Ulica Karela Zahradnika, 1 na području Gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, na lokaciji Čavoglavska ulica, 1 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica Prve gardijske brigade Tigrovi, 2 na području Gradske četvrti Sesvete, Senjska ulica i Ulica Rimski put, 1 na području Gradske četvrti Trnje, lokacija ulica Prisavlje te 1 na području Gradske četvrti Maksimir, lokacija ulica Dragutina Mandla. 
 

Gradske vijesti - 2018.