clanak False

Gradu Zagrebu odobreno je 22 milijuna kuna iz EU fondova za pripremu i provedbu projekta urbanog razvoja putem novog mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja

09.06.2017.

22.468.649,63 HRK bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljeno je Gradu Zagrebu za  uspostavu sustava, zapošljavanje, edukaciju i stručnu podršku djelatnicima Ureda za programe i projekte EU,  u svrhu pripreme i provedbe projekata urbanog razvoja na području Urbane aglomeracije Zagreb.
 
Bespovratna EU  sredstva dodijeljena su Zagrebu  iz prioritetne osi Tehnička pomoć, za jačanje stručnih kapaciteta Zagreba, koji je nedavno potpisanim Sporazumom sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, postao Posredničko tijelo u sustavu upravljanja i kontrole fondova EU za provedbu mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja – ITU.

Odluku o financiranju projekta "Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizma" donijelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 31. svibnja 2017. godine, a  realizacija odobrenih sredstava, stopa sufinanciranja (intenzitet potpore) te međusobno reguliranje prava i obveza koje proizlaze iz Odluke, utvrdit će se Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, koji sklapaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Upravljačkog tijela, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u ulozi Posredničkog tijela razine 2 i Grad Zagreb, kao Korisnik projekta.
 

Vijesti i aktualnosti