clanak False

Izrađen prijedlog akcijskog plana Urbana agenda za EU za konzultacije s javnošću

10.08.2018.
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada uključen je u rad partnerstva koje se bavi izradom akcijskog plana URBANA AGENDA ZA EU u prioritetnoj temi „Sustainable use of land and natural based resources“ - Održivo korištenje zemljišta i rješenja utemeljena na prirodi. Aktivnosti partnerstva proizlaze iz Amsterdamskog sporazuma, usvojenog na neformalnom sastanku ministara nadležnih za urbana pitanja i radi se o jednoj od 12 prioritetnih tema Europske urbane agende.

Partnerstvo koordinira poljsko Ministarstvo ekonomskog razvoja i Grad Bologna. U partnerstvu sudjeluju i gradovi Antwerp (BE), Cork (IR), Lille (FR), Stavanger (NO) i Stuttgart (GER), i tijela državne vlasti iz Litve, Portugala,Cipra, Luxemburga i Slovenije. Prvi prijedlog akcijskog plana je izrađen i objavljen je na stranicama Europske komisije kako bi se prikupili komentari struke i javnosti.

Na linku https://ec.europa.eu/futurium/en/sustainable-land-use/sustainable-use-land-and-nature-based-solutions-public-feedback-starts-today možete pregledati prvu verziju Akcijskog plana te i sami možete sudjelovati u komentiranju prijedloga aktivnosti. 

Aktivnosti