clanak False

IZVANREDNI REZULTATI MLADIH PROGRAMERA UZ POTPORU GRADA ZAGREBA

10.06.2019.
U organizaciji Hrvatskog saveza informatičara 01. i 02. lipnja 2019. održane su Izborne pripreme za izbor članova juniorske reprezentacije.
Od osam finalista - najboljih hrvatskih osnovnoškolskih programera, sedmero su članovi Zagrebačkog računalnog saveza.
Uvjerljivu pobjedu odnijeli su Marko Dorčić iz OŠ Alojzija Stepinca iz Zagreba i Fran Babić iz OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice. Vlatko Borevković iz OŠ Cvjetno naselje iz Zagreba izborio se za treće mjesto, dok je Ivan Janjić iz RiK Nuštra bio četvrti. Učenica sedmog razreda OŠ Kajzerica i najbolja hrvatska programerka Lara Semeš zauzela je peto mjesto, dok su nove programerske snage, blizanci Marin i Luka Protulipac i odlični šestaš Fran Škarica hvatali zalet za iduću olimpijsku godinu.   
Četvorica najboljih učenici su osmog razreda i nastupit će za Hrvatsku na Juniorskoj europskoj olimpijadi EJOI 2019. koja će se od 23. do 29. kolovoza održati u Mariboru.
Svi pobjednici hrvatske juniorske olimpijade od njenog nastanka dolaze iz Zagreba i udruga Zagrebačkog računalnog saveza, a ovo je treća uzastopna generacija juniorskih olimpijaca u kojoj su tri od četiri reprezentativca članovi Saveza.
Doprinosom popularizaciji programiranja i izvanserijskim rezultatima u proteklih dvadeset godina ZRS je pokazao da će budući Centar mladih programera doći u prave ruke, a uz ovakve sjajne obitelji i njihovu djecu te potporu Grada Zagreba poticanju darovith i predani rad Saveza, hrvatska programerska budućnost je osigurana.
Nakon prve dvije olimpijade članovi Saveza su u Hrvatsku donijeli jedno zlato, dva srebra i dvije bronce. Stoga im zaželimo sreću i krajem kolovoza u Sloveniji.