clanak False

Još jedno priznanje međunarodno Zagrebu - SYNAPTIC nagrada za izvrsnost

31.05.2013.

Grad Zagreb još jednom dokazuje da pripada vrhu Europske izvrsnosti, osvajanjem međunarodne SYNAPTIC nagrade za najbolje rješenje u javnom prijevozu i to Case study-em naziva Sigurnost starijih osoba u zagrebačkom javnom prijevozu, u sklopu projekta CIVITAS ELAN.


Ovo priznanje stiže s ECOMM konferencije u švedskom Gävleu, gdje je zagrebački Case study izabran kao najbolji u kategoriji javnog prijevoza, uz bok Londonu koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji multimodalnog rješenja prijevoza „od vrata do vrata“, te Švicarske koja je najbolja bila u upravljanju mobilnošću.


Uz zahvalu svim suradnicima i partnerima na provedbi ovako značajnog projekta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je ova nagrada, stigla baš na Dan Grada Zagreba, potvrda nedavno dobivene europske nagrade za mobilnost. Također, dodao je, projekt CIVITAS ELAN, koji provodi Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada, od svog početka 2008. godine, daje zavidne rezultate u svim svojim aktivnostima.


Pročelnica GU za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo posebno je zahvalila gradonačelniku na konstantnoj potpori i sudjelovanju u aktivnostima CIVITAS ELAN-a, ali i partnerima – podružnicama Zagrebačkog holdinga ZET-u i Čistoći, Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, udrugama Odraz i Bicikl, te HŽ infrastrukturi.

Press release


Gradske vijesti - 2013.