clanak False

Ključne aktivnosti Grada Zagreba iz područja kulture

08.07.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i pročelnica Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Emina Višnić održali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili nekoliko ključnih aktivnosti Gradske uprave u području kulture te pozvali sugrađanke i sugrađane na sudjelovanje u bogatom zagrebačkom kulturnom ljetu.
 
Jedna od ključnih aktivnosti je Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u radu Radne skupine za izradu Prijedloga Plana razvoja kulture Grada Zagreba. “Ne želimo ništa na području kulture raditi stihijski, nego želimo postaviti jasne ciljeve i aktivnosti na putu do tih ciljeva, s određenim vremenskim okvirima i resursima.”, rekao je gradonačelnik Tomašević, pozvavši sve zainteresirane stručnjake iz područja kulture da se jave na Javni poziv koji će biti otvoren čak dva mjeseca i dostupan je na poveznici. 
 
“Plan razvoja kulture Grada Zagreba je dio našeg šireg cilja, a to je da do kraja ove godine donesemo Plan razvoja Grada Zagreba do 2027.”, rekla je zamjenica gradonačelnika Dolenec, dodavši kako se radi o obuhvatnom dokumentu koji govori o tome kakvo je sada stanje, ali i o tome kakve su ambicije i planovi za budućnost.
 
Pročelnica Višnić je naglasila kako participativan pristup omogućuje najkvalitetnija rješenja u definiranju razvoja grada iz perspektive kulture i umjetnosti u sljedećim godinama.
 
Osim toga, u kolovozu će se raspisati i Poziv za predlaganje programa Kultura i umjetnost u zajednici, čiji je cilj decentralizirati kulturne sadržaje u Zagrebu te povećati dostupnost kulturnih sadržaja u gradskim četvrtima. “Želimo doći u lokalne zajednice s kulturnim sadržajima i financirati takve sadržaje kroz ovaj Poziv.”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.
 
Najavljen je i novi Poziv za javne potrebe u kulturi za 2023., za koji je gradonačelnik Tomašević istaknuo kako želi da bude kvalitetan i pravovremen, kako bi imali što kvalitetnije programe koji će biti izabrani od strane Kulturnih vijeća.
 
Gradonačelnik Tomašević i pročelnica Višnić podsjetili su na bogati ljetni program u Zagrebu, uključujući sadržaj na Ljetnoj pozornici Tuškanac, 41. Večeri na Griču, Ljetnu scenu Amadeo, Dvorišta, Ljeto na Strossu, Ljetne večeri Teatra Exit, Booksa u Parku, kao i brojni drugi sadržaji i izložbe u šest gradskih muzeja.

Popis manifestacija koje su sufinancirane putem Javnih potreba u kulturi, ali i koje financira Turistička zajednica grada Zagreba

Gradske vijesti - 2022.