clanak False

Koncert Zagrebačke filharmonije na Labuđem otoku u Zoološkom vrtu grada Zagreba

23.05.2020.
Koncert popularne glazbe koji uz velike svjetske hitove uključuje i nekoliko pjesama posvećenih Zagrebu, počeo je večeras u Zoološkom vrtu grada Zagreba koji se zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom pridružuje obilježavanju Dana Grada Zagreba. Prisutne je na večerašnjem koncertu pozdravio gradonačelnik Milan Bandić.

Ove godine slavimo 95 godina ZOO Zagreb i 150 godina Zagrebačke filharmonije, a ovi koncerti I taktovi klasične glazbe u "Divljem srcu grada" su na izvjestan način početka jednog normalnog života u Zagrebu, rekao je gradonačelnik Bandić, dok je ravnatelj ZOO-a Damir Skok dodao kako ovim koncertima žele građane napuniti energijom koja se može dobiti iz ovih pjesama i od ovih divnih glazbenika.

 
Posjetitelje Vrta i građane koji se šeću šetnicama s druge strane Prvoga maksimirskog jezera počastit će ciklusom koncerata. U subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja, koncerti počinju u 18 sati te 19.15. Na prvom se koncertu izvode popularni klasici, a na drugom popularna djela posvećena gradu Zagrebu. Koncerti traju 45 minuta.
Orkestrom ravna Krešimir Batinić.
 
Koncerti će se održavati i subotama tijekom lipnja. Tada će počinjati u 18 i 19 sati.
Posebno atraktivan program građane očekuje u subotu 13. lipnja kada će Zoološki vrt grada Zagreba slaviti svoj 95. rođendan.
 
Nadamo se što većem odazivu u "Divlje srce grada!"
 
 

Gradske vijesti - 2020.