clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

04.05.2020.
Hina/zagreb.hr - U protekla 24 sata, u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo detektirana je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 78 osoba, a detektirana je jedna nova pozitivna osoba", kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

U Zagrebu je i još devetero građana oporavljenih od zaraze koronavirusom, a u tijeku je i reaktivacija zdravstvenog sustava koja u gradskim zdravstvenim ustanovama prolazi većih poteškoća i gužvi. 

Gradonačelnik Milan Bandić je svim vatrogascima čestitao Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, te je zahvalio njima i svim službama koji su na prvim crtama borbe protiv posljedica epidemije i potresa.

Istaknuo je zadovoljstvo epidemiološkom slikom, odnosno brojem oboljelih u odnosu na ukupni broj stanovnika Zagreba. „Popuštanje mjera pozdravljamo, ali se ne smijemo opustiti jer smo suočeni s dvije nedaće s kojima se moramo obračunati. Zahvaljujem građanima na disciplini i strpljenju u ovim vremenima“, poručio je gradonačelnik uz apel da se građani i dalje pridržavaju mjera i uputa Stožera.   

Na području Policijske uprave zagrebačke, u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj kršenja samoizolacije kao niti slučajevi kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Gradske vijesti - 2020.