clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite GZ

17.09.2020.
U posljednja 24 sata zabilježeno je 45 novih slučaja zaraze koronavirusom, što ukupno čini 471 aktivan slučaj u Zagrebu, izvijestio je ravnatelj NZJZ Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar. Dodao je i kako je dosad u Zavodu obavljeno preko 51.000 testiranja. Između ostalih, koronavirusom je zaražen i jedan učenik X. gimnazije, te je izrečena mjera samoizolacije svim učenicima njegovog razreda. Očekuju se i rezultati testova za pet učenika Srednje strojarske škole.

Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo istaknuo je kako je 339 osoba tražilo skrb u Covid-19 ambulantama, od čega su određene tri samoizolacije dok je 270 osoba upućeno na testiranje.

U hostel Arena dosad je smješteno 190 osoba u  106 soba, a upravo je u tijeku smještaj još dvoje naših sugrađana, rekla je zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić. Dodala je i kako je trenutno na terenu 16 ekipa za procjenu štete od poplava, a građevinski materijal za saniranje šteta koji je dostupan na lokaciji kod OŠ u Markuševcu dijelit će se do kraja ovog tjedna. Nakon isteka tog vremena, građani koji imaju potrebu za građevinskim materijalom morat će se javiti u Gradski ured za mjesnu samoupravu gdje će dogovoriti dodatnu isporuku.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva izvijestio je kako je do danas postupano na ukupno 13.993 lokacije i prikupljeno ukupno 30.084 tona građevinskog otpada.
Velimir Tišma iz Policijske uprave zagrebačke rekao je kako tijekom jučerašnjeg dana nije zabilježeno kršenje odluka Nacionalnog stožera, ali je evidentirano četiri kršenja mjera samoizolacije.
 

Gradske vijesti - 2020.