clanak False

Konferencija Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću

13.11.2018.
U hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hanza medije se održava konferencija Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću. Uz vodeće hrvatske i strane stručnjake u turizmu te sudionike iz gospodarskih i političkih institucija prisutnima se obratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Organizator konferencije je Hanza media Jutarnji list, a partneri su im Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Konferenciju smo organizirali nedugo nakon što je Ministarstvo turizma u javnu raspravu poslalo  paket turističkih zakona: Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o članarinama u turističkim zajednicama te Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a kojima se prvi put nakon niza godina zadire u sustav turističkih zajednica, a koji Hrvatsku turističku zajednicu pretvaraju u nacionalnu marketinšku agenciju, rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić. Cilj nam je potaknuti javnu raspravu o novim zakonima, a u kojoj će vodeći ljudi iz sektora predstavljati najavljene promjene i u kojoj će moći govoriti o vlastitim iskustvima u vođenju zajednice.

Zahvaljujući Hanza mediji na organizaciji ove važne konferencije za Hrvatsku i njezin turizam, gradonačelnik Bandić je istaknuo da se uskoro s Jutarnjim listom kreće u milenijski projekt Zagreb na Savi, a što se organizira s Vladom Republike Hrvatske. Zagreb iz godine u godinu postiže odlične rezultate u turizmu, ali razmišljamo kako i na koji način ljestvicu možemo podići  još više.

U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili smo povijesni rezultat u turističkome prometu   ukupno 19 milijuna dolazaka i 104,3 milijuna noćenja, što je rast od 6, odnosno 4 %, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli. Hrvatska je atraktivna i poželjna turistička i ulagačka zemlja te moramo nastaviti raditi na podizanju kvalitete ponude kako bismo i u budućnosti zadržali status odlične turističke destinacije, dodao je ministar.
 
 

Gradske vijesti - 2018.