clanak False

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

30.07.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite.

„Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine je prošlo 73 korisnika, jedna osoba je upućena u samoizolaciju, a 84 na testiranje. Pojačane su aktivnosti Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba koji je u proteklom danu zaprimio 1070 poziva, a od toga je 15 pacijenata bilo sa sumnjom na Covid. “, izvijestila je zamjenica pročelnika za zdravstvo Mirela Šentija.

„Od pojave epidemije do danas u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je obavljeno ukupno 27 850 testiranja, a tijekom jučerašnjeg dana njih 311. Aktivnih slučajeva je 174, a u samoizolaciji se nalazi 452 ljudi“ kazao je ravnatelj Zvonimir Šostar.

„Pozivam još jednom sugrađane na dodatni oprez, razboritost i samodisciplinu. Također bih istaknuo zasluge djelatnika raznih institucija koje su uključene u borbu protiv koronavirusa i koji od pojave ovog nevidljivog neprijatelja svakodnevno rade od 16 do 24 sata na dobrobit građana. Moramo biti spremni na to da će ova utakmica duže potrajati “, rekao je gradonačelnik.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je rekao kako se grad i dalje čisti od građevinskog otpada, a tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno je 105 tona građevinskog otpada koji je odložen na 70 lokacija.

Gradske vijesti - 2020.