clanak False

Konferencija za novinare - Stanje domova za starije i nemoćne nakon potresa

29.03.2020.
Ispred Doma za starije Medveščak održana je konferencija za novinare na temu Stanje domova za starije i nemoćne nakon potresa na kojoj su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula - Anđelić te ravnateljica Doma Krasenka Glamuzina.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako u zahtjevnim i teškim trenucima jedino snažnim zajedništvom, solidarnošću i dobrom organizacijom možemo dobit ovu bitku. ''Najvažnije u ovoj situaciji je da su ljudi koji borave u 11 zagrebačkih domova za starije i nemoćne - sigurni'', rekao je i pozvao sve građane da se nastave pridržavati preporuka i mjera Nacionalnog i Gradskog stožera civilne zaštite.

Zamjenica pročelnice Galić, gđa Bakula – Anđelić kazala je kako zahvaljujući brzoj reakciji ravnatelja i djelatnika, svi korisnici i dalje imaju potrebnu skrb i topli obrok, a srećom nijedna od ustanova nije pretrpjela veća oštećenja. ''Na nama je da se nastavimo ponašati u skladu sa  zadanima propisima i protokolima i maksimalno zaštitimo našu najosjetljiviju skupinu.''

''Zaista smo sretni što u Domu nemamo većih materijalnih oštećenja, osigurali smo sve tražene uvjete i odmah reagiramo na ikakav znak bolesti!'', rekla je ravnateljica Doma Krasenka Glamuzina.

Gradske vijesti