clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite grada Zagreba

15.05.2020.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio da je u Zagrebu povoljna epidemiološka situacija i da tijekom jučerašnjeg dana nije zabilježen niti jedan pozitivan COVID bolesnik.

 „Sretni smo što nismo imali niti jednoga novooboljela nakon triju osoba pozitivnih na COVID-19 koje su stigle letom iz Njemačke. Svaka nula u Zagrebu, ravna je Mount Everestu“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je upozorio da se i nadalje moramo pridržavati svih epidemioloških mjera. „Kroz naše trijažne ambulante domova zdravlja su prošla 82 korisnika, samoizolacija je određena za jednoga, a na testiranje ih je upućeno 26-ero.“

Ravnatelj Zvonimir Šostar je izvijestio da je u Nastavnome zavodu za javno zdravstvo '' Dr. Andrija Štampar'' testirano 229 osoba te da niti jedna osoba nije bila pozitivna. „S jučerašnjim danom ponovo smo došli do nule“, kazao je Šostar. U Zavodu je dosad testirano 9 508 osoba, 4 su novoizliječene, ukupno su dosada 440 izliječene, a 36 sugrađana je pozitivno na COVID-19.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata Dario Krnjaković je rekao da je dosada  20 058 objekata preliminarno pregledano, od čega 236 jučer. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba provodi aktivnosti na terenu prema pozivima građana, a od dana potresa je odrađeno 4 994 hitnih intervencija. GSGK upravitelj zgrada je izišao na 1 583 hitne intervencije i sanacije šteta na oštećenim objektima. Na 4 280 objekata je evidentirano oštećenje dimnjaka. Javni prijevoz u užem gradskome središtu na trasama tramvajskog prometa na kojima se izvode sanacijski zahvati se regulira u koordinaciji sa ZET-om.

„Od potresa do danas smo postupali na 5 856 lokacija, a sveukupno je prikupljeno 15 491,8 tona građevinskog otpada. Jučer smo postupali na 159 lokacija te prikupili 261,34 tonu građevinskog otpada. Građani su svoj otpad odložili na 108 mjesta“, rekao je Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo. Renić je istaknuo da se obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u gradskim garažama te obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava za parkiranje na javnim površinama nalaze na mrežnim stranicama ZG Holdinga, odnosno Zagreb Parkinga. 

Zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur je izvijestio da u protekla 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje važećih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Trenutačno se provode 3 mjere liječenja na kućnoj adresi, 94 preventivne samoizolacije i 3 smještaja osoba u organizirane karantene. Što se tiče zdravstvenog stanja zaposlenika PUZ-e, već 32 dana se ne bilježi broj novooboljelih, a trenutačno nema oboljelih službenika niti službenika u samoizolaciji.



 

Gradske vijesti - 2020.