clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

13.07.2020.
Tijekom protekla tri dana zabilježeno je 67 aktivno zaraženih osoba, obavljeno je 916 testiranja a određena je mjera samoizolacije za 295 ljudi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da dolazi do ponovnog trenda pada oboljelih, što je dobra vijest, budući da je u petak broj zaraženih iznosio 31, u subotu 24 te jučer 12 zaraženih osobe. Također pozvao je sugrađane da dalje nastave biti disciplinirani kako bi sačuvali sebe i druge.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je prisutne kako zdravstveni sustav funkcionira otežano zbog epidemiološke situacije, no sve je pod kontrolom. Tijekom vikenda zabilježena je povećana aktivnost u Domovima zdravlja koja je uključila 551 posjetu sugrađana, a naglasio je kako je u petak u KB Sveti Duh rođeno drugo zdravo novorođenče zaražene majke, a uspješan porod Covid pozitivne majke izveden je i u KBC Sestre milosrdnice.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva  je istaknuo da je građevinski otpad do danas uklonjen s 11 027 lokacija, dok je tijekom 10. i 11. srpnja uklonjeno 57 tona s 64 lokacija.

Na novinarski upit HRT-a o zaraženima u Domu za starije Centar u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić odgovorila je kako nijedan od štićenika Doma nije zaražen, no tri djelatnice su pozitivne na koronavirus, a svi koji su došli u kontakt sa spomenutima stavljeni su u samoizolaciju i upućeni na testiranja. Ono što je važno napomenuti da su svi korisnici dobrog zdravstvenog stanja, striktno se provode propisane mjere zaštite, mjeri im se temperatura i pomno se prati daljnji razvoj situacije.



 

Gradske vijesti - 2020.