clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

24.07.2020.
Ravnatelj NZZJZ Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, održanoj u Gradskoj upravi, kako je od 359 testiranih, 26 osoba pozitivno na koronavirus.
Mjera samoizolacije određena je za 81 osoba, a povećao se i broj samoinicijativnog testiranja.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić izvijestila je o financijskim procjenama štete. Dosada su pregledana 444 objekata, od čega je stručno povjerenstvo verificiralo 204 zapisnika. Trenutno je u tijeku očevid za 41 objekt, a 29 timova zaduženo je za pregled na 1500 adresa. Podsjetila je da su javnim pozivom izabrana 103 vanjska suradnika. Na drugi poziv, koji je raspisan 15. srpnja i koji traje do 30. srpnja, dosada je pristiglo 12 prijava. Cilj je okupiti što veći broj stručnjaka koji će se uključiti u procjenu objekata i time ubrzati ovaj proces, kazala je zamjenica Majić.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju, te dodao kako je u planu  Javni poziv kojim bi se osigurali stanovi za smještaj onih koji se trenutno nalaze u SD Cvjetno naselje.
Gradonačelnik je naglasio da se  prvo čitanje nacrta novog Zakona o obnovi, u Saboru očekuje idući tjedan, te je zahvalio svima koji su doprinijeli da se postigne minimum konsenzusa .

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 128 tona građevinskog otpada sa 70 lokacija.
 

Gradske vijesti - 2020.