clanak False

Konferencija za novinare_Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela domaćini najvećeg skupa poslovnih anđela i investitora u Europi

08.03.2016.
Poštovani organizatori i sudionici konferencije,

Ove godine Grad Zagreb će ponovno okupiti najbolje mlade poduzetnike početnike – startup-ove te investitore i poslovne anđele na jednom mjestu. Posljednje dvije godine to smo činili na Zagreb Connectu, koje je postalo važno poslovno događanje u Gradu Zagrebu.
Prepoznali smo važnost ovakvih događanja te u partnerstvu s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela Crane organiziramo dosada najveću startup konferenciju u ovom dijelu Europe.
Uvjeren sam da nije slučajno to da je upravo Zagreb dobio priliku za domaćinstvo najveće konferencije poslovnih anđela u Europi – EBAN Winter University 2016.

Zagreb je prepoznat kao dobar domaćin, grad u kojem se posjetitelji osjećaju ugodno. Nadam se da neću zvučati neskromno ako kažem da je rad Gradske uprave doprinio da to bude tako. Naši dragi gosti iz Europe uvijek su nam dobrodošli, trudimo se biti zaista dobri domaćini, adekvatno ih ugostiti i predstaviti im Zagreb u svom punom sjaju. Mi smo nedavno dobili i nagradu Financial Timesa kao grad sa visokom kvalitetom života i kvalitetnim ljudskim potencijalima. Nagradu Zagrebu preuzet će moji suradnici za tjedan dana u Cannesu, jer sam radi drugih obveza spriječen da osobno odem.
Zagreb se dokazao i zato smo mi pravi izbor. Važno nam je to jer sustavno razvijamo prepoznatljivost Zagreba kao odredišta organizacije europskih poslovnih događanja. Kad napravimo kongresni centar vjerujem da ćemo biti domaćini i svjetskim kongresima.

Mi smo odlučili spojiti Zagreb Connect i Susret poslovnih anđela EBAN Winter University, dva događaja s istim ciljevima, kako bi dobili jedinstveni događaj u Gradu Zagrebu i postigli veće efekte.
Sve ovo radimo prije svega radi naših poduzetnika, radi naših mladih inovativnih ljudi koji zaslužuju dobiti priliku za predstavljanje investitorima. Također je u Hrvatskoj općenito, pa tako i u Zagrebu potrebno raditi na razvoju ulagačkog mentaliteta te želimo dati podršku i investitorima i poslovnim anđelima koji su također bitan čimbenik za razvoj poduzetništva.
Grad Zagreb će svoju podršku razvoju visoko tehnološkim tvrtkama dati i kroz novi tehnološki park, bolje reći poslovni inkubator, koji opremamo u Paviljonu 12 na Zagrebačkom velesajmu. Osigurat ćemo prostor i mentorstvo.
Treća bitna komponenta za naše startup tvrtke je financiranje.

Startup ne može svoju ideju realizirati bez financijske podrške. Zato pripremamo i nove financijske instrumente baš za njih. U Hrvatskoj ih baš i nema. Budući da netko treba biti prvi nadam se da će Grad Zagreb biti dobar primjer drugim gradovima kad pokrenemo u suradnji sa nekom od razvojnih banaka fond rizičnog kapitala. Za podršku ovakvoj vrsti razvoja, novaca ćemo uvijek naći.
Dakle, ove godine planiramo puno aktivnosti a godinu ćemo zaokružiti jedinstvenim spojem poduzetništva, najuspješnijih startup ideja i poslovnih anđela na jednom mjestu, a to će biti 29. i 30. studenoga na konferenciji EBAN Winter University 2016.
Veselimo se što će nas za vrijeme ove konferencije posjetiti i mnogi  gosti iz Europe i Svijeta te će imati priliku uživati u službeno najboljoj božićnoj destinaciji u Europi i doživjeti čaroban Advent u Zagrebu.