clanak False

Međunarodna konferencija „Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – Ključ uspjeha“

29.01.2020.
Europska komisija i Europski odbor regija u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organiziraju međunarodnu konferenciju
Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – ključ uspjeha, što će je 31. siječnja u Zagrebu otvoriti zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba ujedno i članica Europskog odbora regija dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

 
Konferencija se održava u okviru europske Platforme za razmjenu znanja o socijalnim inovacijama koja za cilj ima predstaviti nova rješenja u području znanosti, istraživanja i inovacija, inovativne proizvode i najbolju praksu kao odgovor na brojne društvene izazove s kojima se suočavaju lokalne i regionalne vlasti u Europi.
 
Jednodnevna konferencija predviđena je kao niz predavanja podijeljenih u dva tematska bloka: Socijalne inovacije na europskoj razini i Važnost socijalnih inovacija u Gradu Zagrebu. O temama pristupačnosti, mobilnosti i socijalnog poduzetništva, govorit će gosti predavači iz Hrvatske, Poljske, Engleske, Belgije, Italije i drugih zemalja.
 
Za sudionike konferencije organizirane su i studijske posjete Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) i socijalnom poduzeću Silent Cafe - ugostiteljskom objektu Udruge gluhih i nagluhih Grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2020.