clanak False

Međunarodni dan zaštite životinja - subota, 7. listopada od 10,00 do 18.00 sati na Bundeku

06.10.2017.
Pozivam sve sugrađane s ljubimcima, kao i ljubitelje kućnih ljubimaca, da u subotu, 7. listopada dođu na Bundek na obilježavanje Međunarodnog dana životinja što ga organizira Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Zoološki vrt grada Zagreba i udrugama za zaštitu životinja, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja.

Uz lepezu  edukativnih događanja, građanima će biti na ponudi i bogat izbor prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla – VEGE PIKNIK, a posebni osvrt na ovogodišnjoj manifestaciji biti će Divlje životinje u gradu- program zaštite divljači u gradu Zagrebu.

Veliko hvala Gradonačelniku i Gradu Zagrebu što nas podržavaju svih 15 godina koliko se ova manifestacija održava, istaknuo je predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman posebno spomenuvši kako je nakon 10 godina napokon izglasan novi Zakon o zaštiti životinja.

Ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb i skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu Damir Skok, dekan Veterinarskog fakulteta prof.dr.sc. Nenad Turk te prof dr.sc. Krešimir Krapinec sa Šumarskog fakulteta naglasili su dobru suradnju s Gradom Zagrebom koji im kontinuirano pomaže kako bi pružili što bolju zaštitu kućnim ljubimcima u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Program posvećen Međunarodnom danu zaštite životinja počinje u 10,00 sati, a posjetitelji će, u predstavljanju rada udruga, klubova za obuku sportskih i službenih pasa, utrke vlasnika s ljubimcima, nastupima dječjih zborova moći uživati sve do 18,00 sati. Također, najavljen je i veliki koncert Luke Nižetića s početkom u 15,00 sati koji je obećao veliku feštu i dobru zabavu.
 
 

Gradske vijesti - 2017.