clanak False

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2021.

27.09.2021.
Fotografija: CRO Race/Facebook

Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba održat će se od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine. Ovogodišnja će utrka ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental. Održat će se na šest etapa na trasi većoj od 1.000 kilometara kroz trinaest županija diljem Hrvatske: 1. Osijek – Varaždin (237 km), 2. Slunj – Otočac (187 km), 3. Primošten – Makarska (167 km), 4. Zadar – Crikvenica (197 km), 5. Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) i 6. Samobor – Zagreb (156,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

Na ovoj velikoj sportskih priredbi sudjelovat će i šestorica Hrvata, a na kraju će biti nagrađeni najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Također, uz glavnu utrku organizira se i drugi po redu Kids CRO Race, utrka za djecu na virtualnim trenažerima s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 190 zemalja.

Aktualnosti