clanak False

Međunarodna izložba inovacija i novih proizvoda MTE 2010 u Maleziji

19.04.2017.

Na najvećoj malezijskoj izložbi inovacija MTE (Malaysia Technology EXPO)  koja je od 4. do 6. veljače 2010. održana u Kuala Lumpuru, među inovatorima iz jedanaest zemalja svijeta (koji su predstavili 500 inovacija, znanstvenih otkrića i novih proizvoda) sudjelovali su i hrvatski inovatori. Šest njihovih izložaka nagrađeno je s ukupno 11 odličja.

Najuspješniji su bili Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Ivana Žiljak Stanimirović, Jana Žiljak Vujić i Tajana Koren čiji je izložak ­– INFRAREDESIGN, međunarodni ocjenjivački sud nagradio posebnim priznanjem “The best invention” i zlatnom medaljom. Savez poljskih inovatora i racionalizatora istoj je inovaciji dodjelio svoje posebno priznanje, a malezijski organizatori i novčanu nagradu u iznosu od 1000 malezijskih ringita.

Uspješna je bila je i Ivana Drčec, čija je inovacija REFIT-SOFTWARE nagrađena posebnim priznanjem Korejske inovacijske akademije i srebrnim odličjem.

Darko Dobošić je za Univerzalnu napravu za davanje kapljica za oči dobio posebno priznanje Tajwanske asocijacije inovatora i brončanu medalju.

Zlatnu medalju međunarodnog ocjenjivačkog suda dobio je Josip Šincek za Proizvodnju termo-hidro bloka od komunalnog otpada, a brončanu medalju Đuro Fleten za Tricikl za vodu.

U skladu s tradicijom međunarodnog predstavljanja izabranih inovacija mladih zagrebačkih inovatora, na MTE je sudjelovao Dejan Ciglenečki s inovacijom EKO-Clean i u redovitoj međunarodnoj konkurenciji osvojio srebrno odličje.

Na izložbi je dodijeljeno ukupno 350 nagrada!


Novosti 2010