clanak False

Međunarodni simpozij Bosna i Hercegovina - Hrvatska - Europa

25.10.2019.
Na otvorenju međunarodnog simpozija Bosna i Hercegovina – Hrvatska – Europa u prostorima Bošnjačke nacionalne zajednice u Ilici je uime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prisutne pozdravila njegova zamjenica Olivera Majić.

Prema riječima zamjenice Majić, simpozij je odlična prilika za razmjenu različitih gledišta, za građenje mostova suradnje i međusobnog povjerenja. Čuvajući svoj identitet i baštinu značajno doprinosite kako razvoju i ljepoti našega grada i domovine, tako i učvršćivanju naših odnosa sa susjednom i prijateljskom nam Bosnom i Hercegovinom, a koju pratimo i podupiremo na putu europskih integracija, istaknula je zamjenica. Bosna i Hercegovina je domovina triju konstitutivnih naroda i drugih nacionalnih zajednica, a svi se oni u Zagrebu osjećaju kao kod kuće. To dovoljno govori o dubini veza naših dviju domovina.

Dvodnevni simpozij Društveno-historijski, politički i kulturološki aspekti organizira Bošnjačka nacionalna zajednica Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Naučnoistraživačkog instituta Ibn Sina Sarajevo.
 

Gradske vijesti - 2019.