clanak False

Međudomsko natjecanje u boćanju

04.06.2013.


Bacivši prvu boću, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u Domu za starije i nemoćne osobe Sveta Ana, na simboličan način otvorio 9. međudomsko natjecanje u boćanju.

Najsrdačnije vas pozdravljam na ovom natjecanju, koje je već postalo tradicionalno. Hvala prije svega ravnateljici Doma, gospođi Luci Slišković, jednoj inventivnoj, sposobnoj i kreativnoj ravnateljici, koja je, uz naš Gradski ured za socijalu, najzaslužnija što se danas nalazimo u jednom od najljepših domova u gradu Zagrebu. Ovo je jedan prekrasan događaj, ovo druženje je ono što nam svima nedostaje. Lijepo je kada naši sugrađani treće životne dobe nađu neki sadržaj, da se bave sportom, druže, zabavljaju. Svima vama želim puno zdravlja, to je najvažnije, te se vidimo za kojih desetak godina kad ću doći kod vas, našalio se na kraju gradonačelnik Bandić.

Jako smo ponosni i veseli da se već deveti put nalazimo ovdje, u ovom prekrasnom ambijentu našega vrta. Sretni smo i da možemo pozdraviti i našega novog – starog gradonačelnika na početku njegovog petog mandata. Svi mi koji radimo u socijali znamo da njegov reizbor nije slučajan, on kad nešto obeća to i ostvari, te mu i ovom prilikom želim zahvaliti na svemu što je za nas napravio, rekla je ravnateljica Slišković, koja je i gradonačelniku, za uspomenu na današnji susret, poklonila i keramičku figuru žene u narodnoj nošnji, ručni rad štićenice Doma, članice njihove Keramičarske radionice za radnu terapiju Pčelica.

Cilj ovih susreta je prije svega štićenicima domova pružiti jedan zanimljiv sadržaj, zabavu, sport prilagođen njihovim godinama te zajedničko druženje. Osim boćanju, pripremili smo i druge sadržaje, za svakoga ponešto. Naš je moto, star si onoliko koliko se osjećaš, dodala je ravnateljica.

Kako se čulo, na natjecanju će sudjelovati 20 ekipa iz 10 zagrebačkih domova za starije i nemoćne osobe, predstavnici sedam gerontoloških centara pri Domovima, ekipe iz Bjelovara, Koprivnice, te iz Gruda iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Osim glavnog natjecateljskog programa, gosti i posjetitelji moći će uživati u šahu, beli, pikadu i prezentaciji radova keramičke radionice i radionice za nakit te prigodnom druženju uz klapu „Furešti“.


Gradske vijesti - 2013.