clanak False

Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom 2019.

22.11.2019.
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić otvorila je danas u hotelu Esplanade 14. međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb VINOcom 2019., što se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Na području Zagreba, posebice na njegovom sjeveroistočnom dijelu tradicionalno je prisutna vinogradarska proizvodnja, te danas imamo evidentirano 17 registriranih podruma, istaknula je zamjenica Majić te dodala kako je Zagreb proširio svoju agroturističku ponudu, zahvaljujući ponajprije naporima Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo: Danas zato možemo reći da sve više obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ima registriranu djelatnost turizma na seljačkom domaćinstvu. To je ujedno i najbolji način prezentacije ukupne agroturističke ponude Grada Zagreba.

Uzvanike i izlagače pozdravili su i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević, zatim tajnik Veleposlanstva Slovačke – ovogodišnje zemlje partnera festivala - Jan Štark, te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Tušek.

Dvodnevni Festival održava se s ciljem afirmiranja vinogradarsko-vinske djelatnosti i proizvođača vina i hrane iz naše zemlje, kao i iz susjednih zemalja te šire Europe. Na Festivalu, koji je postao najuspješniji u ovome dijelu Europe, ove godine izlaže više od 300 izlagača proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Hrvatske i svijeta.

Gradske vijesti - 2019.