clanak False

Modeli automobila – svjedoci povijesti automobilizma

19.04.2017.

U sklopu ovogodišnje manifestacije "Noć muzeja", 25. siječnja svoja je vrata prvi put (privremeno) otvorio i Muzej starodobnih automobila "Ferdinand Budicki" koji će ubuduće, uz pomoć Grada Zagreba, djelovati u halama nekadašnje tvornice PLUTO u ulici Ljudevita Posavskog u Zagrebu, na prostoru od oko 1700 četvornih metara.

Iako se službeno svečano otvorenje muzeja očekuje u lipnju ove godine, posjetitelji su već sada mogli uživati razgledavajući 50-ak dobro očuvanih i uređenih oldtimera – automobila i motocikala.

Pored toga, zahvaljujući Zagrebačkom modelarsko-maketarskom savezu, mogli su vidjeti i brojne modele automobila iz različitih povijesnih razdoblja razvoja automobilizma, koje je izložila je sekcija Autić-net Maketarskog kluba "David Schwarz" iz Zagreba.

Među iznimno velikim brojem posjetitelja (procjene govore o 10.000) koji su sa zanimanjem razgledali muzej, pored vitrina s raznolikim modelima automobila dulje se vrijeme zadržao i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović u društvu s Valentinom Valjkom, inicijatorom i nositeljem cjelokupnog projekta Muzeja.