clanak False

Na Ambienti idući tjedan 332 izlagača

04.10.2018.
Hina/zagreb.hr - Ovogodišnji 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta održat će se od 10. do 14. listopada na Zagrebačkom velesajmu, a na njemu će se predstaviti 332 izlagača, što je deset posto više nego lani, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Zagrebačkog velesajma.

Na ovogodišnjoj Ambienti izlažu 332 izlagača iz 32 zemlje, a među izlagačima je i velik broj hrvatskih proizvođača namještaja i drvo-prerađivača.

Sajam će se održati u sedam paviljona Zagrebačkog velesajma, a izlagači će se predstaviti kroz tri tematske cjeline - AmbiDom, AmbiPRO i DESIGN ZONA.

Sukladno svjetskim trendovima Ambienta po treći put postavlja dizajn zonu na kojoj se predstavljaju kako etablirani proizvođači namještaja s posebnim dizajnom, tako i mladi dizajneri koji će svoje ideje po prvi put predstaviti u zasebnom segmentu koji smo nazvali AmbiBOX, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da je tradicija sajmova duboko utkana u povijesnu baštinu Zagreba te da sajam Ambienta, kroz svoju bogatu povijest, već pola stoljeća značajno pridonosi prepoznatljivosti hrvatskog drvno-prerađivačkog sektora.

Hrvatska drvno-prerađivačka industrija je uvijek pratila moderne trendove i stvarala dodatnu vrijednost po kojoj je postala prepoznatljiva. Na modernom tržištu, uz svu digitalizaciju komunikacije, još uvijek ima mjesta za poslovne sajmove i osobne susrete, jer mjesto susreta osmisljeno na ovako kreativan način je vrhunac sajamskog nastupa. Grad Zagreb i Zagrebački velesajam će i nadalje podržavati proizvođače i prerađivače u ovoj industriji, to je jedan od bitnih čimbenika promocije našeg grada i države, rekla je zamjenica Majić.
 
Organizatori kao inovaciju ovogodišnjoj Ambienti najavljuju i EGIU hrvatski prostor življenja, kojim se želi promovirati proizvodnja finalnih drvnih proizvoda u Hrvatskoj.

Potporu hrvatskim izlagačima na Ambienti daje i Hrvatska gospodarska komora (HGK). Potpredsjednik HGK Dragan Kovačević ističe kako broj hrvatskih izlagača raste za 51 posto te udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK ove godine sufinancira nastup 32 hrvatske tvrtke, i to s polovicom iznosa odnosno ukupno 175.000 kuna. 

Gradske vijesti - 2018.