clanak False

Na zagrebačkom velesajmu danas su otvoreni Sajmovi zdravog življenja - Organica, APItera i Mystic u paviljonu 5 te Dani lova i ribolova u paviljonu 7.

20.10.2017.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića na Zagrebačkome velesajmu otvoreni su sajmovi zdravog življenja Organica, APItera i Mystic te Dani lova i ribolova  što se održavaju do nedjelje, 22. listopada, u paviljonima 5 i 7.

Pozivam sve da u ravnoteži duha i tijela posjete Sajmove zdravog življenja jer je zdrav život conditio sine quo non života i opstanka. Ribolovcima pak želim bistru vodu, a lovcima dobru kob, rekao je gradonačelnik na otvorenju.
 
Uz gradonačelnika, okupljene na otvorenju su pozdravili članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić te izaslanik predsjednika Vlade i  ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
 
 

SAJMOVI ZDRAVOG ŽIVLJENJA

 
Sajmovi zdravog življenja predstavljaju holistički pristup na temu emocionalnog i fizičkog zdravlja. Već osmu godinu zaredom Sajmovi se svojim sadržajem, izlagačkim segmentom i tematskim predavanjima s eminentnim gostima, svrstavaju u vrh ponude ovakvih događanja. Ovogodišnja ponuda uključuje još više jer je uz opsežan program i stručnjake s različitih područja, najavljen dolazak Konstantina Korotkova, svjetski priznatog ruskog znanstvenika, između ostalog, zaslužnog za revolucionarni instrument za otkrivanje energetskih polja čovjeka i prirode.
 
Sajmovi se, pod pokroviteljstvom  Ministarstva poljoprivreda održavaju u paviljonu 5, a izlaže više od 250 izlagača na 7.000 četvornih metara.
 
Organica & Kronoplja: eko tržnica, organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, eko sorte sjemena i sadnica, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje... 

APItera: pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika 

MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija... 
 

DANI LOVA I RIBOLOVA

 
Nakon 11 godina, zbog velikog interesa lovaca i ribolovaca, sajam je vraćen na kalendar sajmova Zagrebačkog velesajma.

Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.

Cilj ovogodišnjih Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom. U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.
Dani lova i ribolova održavaju se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma. Izlaže 85 izlagača iz 15 zemalja (Austrija, Češka, Danska, Francuska, Hrvatska, Italija, Kanada, Letonija, Nizozemska, Njemačka, Ruska Federacija, Slovačka, Švedska, Ukrajina i Velika Britanija i Sjeverna Irska).
 
 
Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez na sajmu organiziraju bogat stručno prateći program. Očekuje se tako 21. susret rogista, revija lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama, promocija lovačke kuharice „Divlji u kuhinji“ autora Melvina Burnića i Roberta Mlinareca. Održat će se i Diorama odnosno izložba divljih prepariranih životinja te Izložba riba i Streljana za gađanje laserom, samostrelom, lukom i strijelom.
 
Za najmlađe su organizirane različite edukativne radionice. Kroz crtanje i bojanje bojanki upoznat će se sa divljim životinjama koje žive u Hrvatskoj, a kroz zanimljivu igru sve o njihovoj prehrani (kako se hrane, s čime i sl.).
 

Gradske vijesti - 2017.