clanak False

Na Zrinjevcu otvorena manifestacija "Zagreb pozdravlja Austriju"

08.06.2017.
U sklopu obilježavanja Godine kulture 2017. Austrija-Hrvatska, od 8. do 11. lipnja u parku Zrinjevac,održava se manifestacija Zagreb pozdravlja Austriju koju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

Svakodnevno, od 10,00 do 23,00 sata, Zagrepčane i njihove goste čekaju mnoga zabavna iznenađenja vezana uz tradicionalne kulturne veze Zagreba i Austrije – od škole plesanja valcera, škole osnova mačevanja, škole agramerskog govora, do škole starih, zaboravljenih igara za najmlađe.

Bit će tu škola plesanja valcera, škola osnova mačevanja, škola agramerskog govora, a za najmlađe će se održati i škola starih, zaboravljenih igara. Prisutne će zabavljati glazbenici i glumci, dok su večeri rezervirane za posebne atrakcije. Naime, u četvrtak će se održati večer poezije, u petak večer glazbe, a u subotu svi zajedno mogu zaplesati valcer. U nedjelju program završava večernjom filmskom projekcijom. Posjetitelji će, također, moći kušati razne specijalitete i osvježiti se biranim napitcima, ali i malo predahnuti u podnožju „Alpi“, još jednoj od atrakcija ove manifestacije.

Podsjećamo, gosti iz Austrije nalaze se u samom vrhu zagrebačkih posjetitelja i u 2016. godini bilježe porast od 19% u dolascima i noćenjima. Mnogobrojna događanja tijekom 2017. godine, koja obilježavaju Godinu kulture Hrvatska – Austrija, predstavljaju hrvatskoj i austrijskoj publici vrijedna ostvarenja prošlih epoha i današnjeg stvaralaštva.

Gradske vijesti - 2017.