clanak False

Nacionalni tjedan dojenja 2018

04.10.2018.
Grad Zagreb u suradnji s organizacijama civilnog društva (Udrugom Roditelji u akciji - RODA, Hrvatskom udrugom za potporu dojenja HUGPD) i zdravstvenim ustanovama obilježava Nacionalni tjedan dojenja u vremenu od 01. - 07. listopada 2018. godina nizom aktivnosti.

Svrha obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja jest informiranje šire i stručne javnosti o važnostima dojenja, njegovim dobrobitima za dijete, majku i zajednicu u cjelini.

S obzirom na temeljne spoznaje o dječjem zdravlju i prehrani te informacija o prednostima dojenja, a iz kojih proizlazi da je dojenje pravo djeteta i njegove majke te da je zajednica dužna osigurati najbolje moguće uvjete za ostvarivanje tog prava, Grad Zagreb veliku pozornost posvećuje promociji i unapređenju dojenja u zajednici.

Shodno naprijed navedenom, Grad Zagreb izdvojio je dojenje kao jedan od prioriteta lokalne zajednice, što potvrđuje i titula koju nosi: „Grad Zagreb – Prijatelj dojenja“. 

Kako bi stvorili okruženje u kojem će svako dijete imati uvjete za zdravo i sigurno odrastanje, Grad Zagreb kontinuirano unaprjeđuje mjere pronatalitetne i socijalne politike pružajući potporu djeci, majkama i obiteljima.

Ovdje možete vidjeti Program aktivnosti u okviru obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja

Aktualnosti/događanja